Project ter voorkoming van kinderarbeid – Father Amal

400 Kinderen en jongeren gaan weer naar school sinds Father Amal van Don Bosco in 2016 begon met zijn project om kinderarbeid te voorkomen. Of op zijn minst om kinderarbeid te verminderen. Nog steeds werken veel kinderen en jongeren in de vuurwerkfabrieken, om zo hun ouders te ondersteunen en iets bij te dragen aan het gezinsinkomen. Maar dat is nu alleen nog maar in de weekenden en de vakanties.

Melanmarainadu ligt in een hele arme, droge streek in het zuiden van Tamil Nadu. Er is nauwelijks landbouw of veeteelt mogelijk. De vuurwerkfabrieken vormen de belangrijkste inkomstenbron in die streek zijn. Mensen, vooral veel vrouwen, werken daar onder erbarmelijke omstandigheden. De regering is van plan om de fabrieken te sluiten in verband met de veiligheid en het milieu, maar dan is er geen vervangend werk. Alcoholmisbruik en huiselijk geweld door mannen zijn aan de orde van de dag. De moeders staan er veelal alleen voor met hun kinderen.

350 kinderen en jongeren wonen thuis. 50 van hen wonen in een internaat van Don Bosco.

De kinderen gaan in de avonduren naar school, het zijn een soort huiswerkklassen begeleid door vrijwilligers.

Ondersteuning Colourful Children

Financiering van het onderwijsproject voor 400 kinderen op jaarbasis.

Resultaat

  • 50 kinderen en jongeren wonen in een internaat, gaan elke dag naar school en halen hun examens kinderen en jongeren bezoeken de school regelmatig in de avonduren
  • 350 kinderen en jongeren gaan naar school in hun eigen omgeving en bezoeken ´s avonds de huiswerkklas Enkele jongeren gaan niet meer naar school, vooral vanwege de slechte thuisomstandigheden.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

29 januari 2020