Onze geschiedenis

2006 Oprichting van de stichting Colourful Children door Jan Nelissen en Els Schouten. Ze wilden daadwerkelijk iets doen voor kinderen die zich niet op eigen kracht kunnen redden. Zij bouwden in de buurt van Namakkal (op 8 km afstand) een huis en een school voor kinderen met een verstandelijke beperking. Die kinderen komen uit heel arme gezinnen (vaak Dalits) en hebben geen enkel perspectief. Door het leren van de meest elementaire dingen (dagelijkse verzorging, motoriek, een beetje lezen en rekenen, wat vaardigheden zoals koken, tuinieren en handwerk) kunnen zij zich ontwikkelen en misschien later een plaatsje krijgen in de Indiase maatschappij.

2007 opening van het huis en de school. De dagelijkse leiding ligt in handen van de Sisters of St. Anne.

2011 uitbreiding van het gebouw. Het huis en de school bieden plaats aan 100 kinderen (indien er voldoende staf is). De Stichting Colourful Children draagt bij aan een groot deel van de exploitatiekosten.

Colourful Children huis in Namakkal

De plannen voor het oprichten van een Colourful Children huis in 2006 was de start van de stichting Colourful Children. Het CC huis is een huis voor kinderen met een beperking. Met financiële steun van CC zijn het huis en de school gebouwd, waarbij er ook veel aandacht is geweest voor de buitenkant en de tuin en zijn er ook bijvoorbeeld zonnepanelen aangelegd.

Inmiddels draait het Colouful Children huis goed en dragen de zusters van St. Anne’s zorg voor de dagelijkse gang van zaken. Daarom hebben we besloten om de steun aan het CC-huis in 5 jaar af te bouwen. 2020 wordt het laatste jaar. 

Uiteraard kan het Colourful Children huis nog wel een beroep doen op de stichting voor de financiering van projecten. 

Een deel van de kinderen, een aantal ouders en de stafleden tijdens het jaarlijkse Pongal Festival in januari 2020. De kinderen hebben net in verschillende groepjes opgetreden: vooral dansen op muziek. 

Share This