In Cockaraachelliyur en in Nattakuzhipatty zijn nieuwe vrouwengroepen gestart. Colourful Children geeft deze vrouwengroepen een startkapitaal/microkrediet waarmee ze een eigen bedrijfje starten. Onze partner Green India Trust zorgt ervoor dat het geld bij de vrouwen terechtkomt en onze contactpersoon van deze lokale organisatie, Denish, is tevens de contactpersoon voor de vrouwengroepen.

Microkredieten

Een vrouwengroep bestaat uit ongeveer 10 tot 15 vrouwen die een allen een microkrediet krijgen. Zij komen wekelijks bij elkaar om te kijken naar de financiën (vrouwen betalen de lening in kleine beetjes terug en sparen voor zichzelf), maar ze praten ook over andere dingen en vormen zo een hechte club. Lees meer over de microkredieten.

Leidster

Elke vrouwengroep heeft 1 leidster die de contactpersoon is voor Green India Trust. De vrouwen krijgen van deze leidster een officiële check met het geld. Veel vrouwen hebben nu voor het eerst in hun leven een eigen bankrekening.
Goed om te zien dat de leidsters uit beide dorpjes nog jong zijn. De vrouw waarbij het kind ook op de foto staat, is van een vrouwengroep uit Nattakuzhipatty. Een afgelegen bergdorpje in de Kolli Hills. De andere vrouw is van de vrouwengroep uit Cockaraachelliyur. Dit dorpje ligt dicht bij Namakkal.

Share This