Dankzij een gift van Onze Lieve Vrouwe Stichting in St. Michielsgestel kunnen er in 2 nieuwe arme dorpjes microkredieten voor vrouwengroepen opgestart worden. Het geld gaat naar onze samenwerkingspartner Stichting Green India Trust in Tamil Nadu die zorgt voor de begeleiding van de vrouwengroepen.

Eigen inkomen

De Stichting Green India Trust begeleidt in elk nieuw dorpje een vrouwengroep. Zo krijgen de vrouwen nu eigen inkomsten. Het microkrediet gebruiken ze onder andere voor het verbouwen van groente en fruit en de verkoop van vis, eieren, bloemen en kleren. Ze betalen het microkrediet terug in 10 maanden waardoor weer andere vrouwen een krediet kunnen krijgen. En iedereen spaart ook nog een klein beetje.

Green India Trust begeleidt vrouwengroepen in 14 arme dorpjes rondom Namakkal en Salem.

Dank aan Onze Lieve Vrouwe Stichting

Onze Lieve Vrouwe Stichting: dank voor de gift! Ook namens de vrouwen die met de (extra) inkomsten hun kinderen of kleinkinderen naar een betere school kunnen sturen, kleding kunnen kopen of maken, of hun huis leefbaarder kunnen maken. Alles voor een betere toekomst. 

Op de foto ziet u Denish van de Stichting Green India Trust die aan vrouwen cheques voor de microkredieten overhandigt.

Share This