Met het project het voorkomen van kinderarbeid zet Don Bosco, en met name onze contactpersoon father Amal, zich in om het leven van kinderen en jongeren te verbeteren. Zo wonen in Melanmarainadu zo’n 50 jongens in een internaat, een ‘boys hostal’, omdat ze niet meer thuis kunnen wonen. In de meeste gevallen is er immers geen ’thuis’.

Naast de aandacht voor school en studie werken de  50 jongens ook mee op het land. Ze leren om grond te bewerken en groente te verbouwen. Zo proberen ze als hostal ook meer zelfvoorzienend te worden. Dat scheelt weer in de kosten.

Een tractor is onmisbaar

Het hostal heeft een (oude) tractor die een opknapbeurt nodig had. Een tractor is onmisbaar bij het werk op het land. Dankzij steun van 1 van onze donateurs is deze tractor weer helemaal klaar voor gebruik. Father Amal laat weten dat er een nieuwe versnellingsbak is geplaats, plus nieuwe banden, een accu, en een aantal andere andere onderdelen. Daarnaast is er onder meer een nieuwe zitting geplaatst en is de tractor geschilderd.

Dank voor de bijdrage!

Share This