Vervolgopleidingen / Young and Strong -Anbu Ilam Salem

Jongeren die uitgevallen zijn op school en (meestal) op straat terecht gekomen zijn, krijgen hulp om hun leven weer op de rit te krijgen. Onder meer bij het drop-out project van Anbu Ilam. Daar krijgen ze hulp om hun middelbare schooldiploma te behalen en om te onderzoeken welke opleiding bij hen past. Ze worden gestimuleerd om een vervolgopleiding te gaan doen.

Als de jongeren hun middelbare schooldiploma behaald hebben en weten welke opleiding bij hen past, is er financiële ondersteuning nodig om die vervolgopleiding te kunnen bekostigen. Vaak horen hier ook de kosten voor een ‘studentenhuis’ bij, omdat veel opleidingen in andere grotere steden zijn.

Ondersteuning Colourful Children

Colourful Children ondersteunt jongeren om een vervolgstudie op te pakken en financiert hun opleiding, studiematerialen en de kosten voor het hostel.

Resultaat

  • 5 jongeren uit arme gezinnen die hun leven weer op de rit hebben, volgen een vervolgstudie
  • ze studeren onder andere voor verpleegkundige, laborant of boekhouder
  • en wonen in een hostel met andere studenten onder meer in Chennai
Dit is Nandhini, 19 jaar. Trots op haar inschrijving voor de opleiding B. com (commerce) die je kunt vergelijken met business / economie. Ze studeert aan de Senthamangalam Periyar University en woont bij haar oom in Namakkal.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 mei 2020