Jaarlijks proberen we een werkbezoek aan onze projecten in India te organiseren. Eind januari bezocht bestuurslid Casper 3 samenwerkingspartners: Don Bosco in Salem, Green India Trust en Colourful Children Huis in Namakkal.

Bezoek aan de projecten

Casper logeerde in de opvang van Don Bosco Anbu Ilam in Salem. Er is een crisisopvang waar straatkinderen worden opgevangen en gemotiveerd worden om er te blijven en te werken aan hun toekomst. In de opvang wonen zo’n 50 kinderen, alleen maar jongens. Ze gaan naar school en krijgen de begeleiding die ze nodig hebben.

Drop-out project

Bij Anbu Ilam steunen wij het drop-out project dat gericht is op jongeren die uitgevallen zijn op school en hier hun middelbare school diploma halen. Wij betalen het salaris van de 3 leerkrachten. Casper sprak uitvoerig met de jongeren (jongens en meisjes), ging met een paar jongeren op huisbezoek en was onder de indruk van de omstandigheden waar ze wonen.

Vervolgopleidingen voor jongeren

Wij steunen ook de vervolgopleiding van een aantal jongeren: jongens volgen meestal een beroepsopleiding, de meisjes een hogere opleiding. 4 jaar geleden zijn we begonnen met het financieren van de opleiding van 4 meisjes. Wij betalen hun collegegeld en de kosten voor een hostel waar ze wonen. Zij zijn inmiddels afgestudeerd. Sona en Pavritha waren speciaal naar Anbu Ilam gekomen om Casper te ontmoeten. Beiden hebben verpleegkunde gestudeerd en zijn nu bezig met een specialistische opleiding waarbij ze leren en werken. Daarna willen ze geld verdienen, en hun kennis en ervaring inzetten voor kwetsbare kinderen.

Green India Trust

Met Denish, onze contactpersoon, ging Casper langs bij een vrouwengroep die met een lening (microkrediet) een bedrijfje zijn gestart. In de meeste dorpjes zijn ook huiswerkklassen. Alles is erop gericht om een beter leven voor de kinderen te krijgen en kinderarbeid tegen te gaan. Een eigen inkomen voor de vrouwen en ondersteuning bij school zijn daarbij onontbeerlijk.

Colourful Children Huis

Op een gewone doordeweekse dag bezocht Casper ons Colourful Children Huis, en zag de kinderen in de klas, ieder op zijn of haar eigen niveau aan het werk. Er was een zeer betrokken fysiotherapeut die de kinderen helpt om bijvoorbeeld beter te kunnen lopen. De kinderen zijn dol op muziek en dansjes, dus een uitvoering van verschillende groepjes kinderen maakte onderdeel uit van zijn bezoek.

Voor het bestuur

Met alle contactpersonen van de projecten heeft Casper uitgebreid gesproken over de financiële situatie, resultaten en toekomstplannen. De projecten lopen goed. Wel kan iedereen meer geld gebruiken om nog meer kinderen, jongeren en vrouwen te bereiken. Casper: “Ik ben overal zo hartelijk ontvangen. Hartverwarmend! Met onze ondersteuning kunnen we echt een verschil maken.”

Share This