Al een paar jaar geleden kregen wij de vraag of wij in Nederland konden helpen om mee te denken over een oplossing voor de toenemende droogte in Melanmarainadu, helemaal in het zuiden van India. Er is te weinig grondwater en de oogsten mislukken.

Wageningen University

Via contacten die wij hadden op de Wageningen University zijn we in contact gekomen met hoogleraar Bert Bruins. En zo kwamen afgelopen voorjaar bachelor-studenten Tygo en Ties hun onderzoekstage bij Don Bosco lopen.

Tygo: “We zijn hartelijk ontvangen door de fathers, brothers, en jongens die in het hostel wonen in Melanmarainadu. We zijn 3 maanden in India geweest en hebben in deze tijd een mooi onderzoek kunnen doen en heel veel vriendelijke en open mensen ontmoet.”

Onderzoek

“We hebben onderzocht of de grond, het klimaat en de water voorzieningen voldoende waren voor landbouw op het terrein van het hostel en de school. De fathers waren erg blij met onze resultaten en gingen kijken of ze daadwerkelijk landbouw konden gaan beoefenen. Wij hebben wel aangeraden om nog een vervolgonderzoek te doen naar de beste irrigatiemethode en de meest geschikte gewassen.

In India hebben we natuurlijk ook bezienswaardigheden en andere plekken bezocht. En een bezoek gebracht aan enkele huiswerkklassen die Colourful Children steunt.”

Contact met Melanmanmarainadu

Tygo: “Nu enkele maanden na onze terugkomst hebben we nog regelmatig contact met één van de fathers via WhatsApp. Hij heeft ons laten weten dat ze landbouw zijn gaan beoefenen en hij houdt ons op de hoogte van het proces. Heel leuk om te zien dat van ons onderzoek ook daadwerkelijk werk is gemaakt!”

Ties en Tygo met de fathers en 3 kinderen die in het hostel (op de achtergrond) wonen
De eerste gewassen na het onderzoek van Ties en Tygo
Share This