Colourful Children bestaat dit jaar 16 jaar. We zijn begonnen met de bouw van een hostel en school voor kinderen met een meervoudige handicap. Inmiddels richten we ons op het steunen van 4 lokale organisaties in Zuid-India die kwetsbare kinderen, jongeren en moeders steunen op het gebied van onderwijs, opvang en microkredieten. Onderwijs voorkomt kinderarbeid en is de stap naar een beter leven. Onze aanpak werkt. Dat zien we onder andere tijdens onze jaarlijkse werkbezoeken.

Vrijwilligers gezocht

We zijn op zoek naar enthousiaste, (jonge) maatschappelijk betrokken vrijwilligers (tussen 25 en 45 jaar) die zich willen inzetten om wat Colourful Children in de afgelopen jaren heeft opgebouwd te waarborgen en verder te ontwikkelen.

Waarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers?

Met name in en na de Corona-periode zijn onze inkomsten en het aantal donateurs teruggelopen. Het bestuur is op zoek naar vernieuwing. Jonge mensen die nieuwe energie brengen en weten hoe ze mensen kunnen motiveren om Colourful Children te steunen.

Wat vragen wij aan vrijwilligers?

Als vrijwilliger:

  • Denk je enthousiast mee over hoe we Colourful Children goed / beter op de kaart kunnen zetten.
  • Krijg je de tijd om langzaam te ontdekken of Colourful Children bij je past past en wat jouw rol in de stichting zou kunnen zijn.
    Denk bijvoorbeeld aan: inzet social media, crowdfunding, fondsenwerving, ontwikkelen campagnes of evenementen – meedenken met onze partners in India over hoe zij de meest kwetsbaren kunnen ondersteunen – contact leggen met organisaties (in Nederland of Europa) met wie we kunnen samenwerken in concrete projecten.
  • Is jouw inzet afhankelijk van jouw tijd en enthousiasme, maar gemiddeld zo’n 6 uur per maand. We denken aan een kennismakingsperiode van ongeveer een half jaar (waarin je ook concreet aan de slag gaat). Daarna kijken we samen of je eenmalige activiteit(en) op je wilt nemen, of dat je je voor langere tijd aan de stichting wilt binden.

Onze standplaats is Den Bosch.

Wat krijgen vrijwilligers ervoor terug?

Als vrijwilliger:

  • Krijg je een korte cursus over India en onze projecten door onze ervaren bestuursleden. 
  • Krijg je veel ruimte om je eigen ideeen te ontwikkelen.
  • Werk je samen met een groepje (nieuwe) gelijkgestemde vrijwilligers en doe je veel inspiratie op.
  • Breng je een werkbezoek aan onze projecten in India (via crowdfunding).

Meer informatie?

Neem een kijkje op onze website. Of neem contact op met Els, bestuurslid en oprichter van Colourful Children en stuur haar een mail .

Share This