In 2 nieuwe dorpjes Seekuparai en Cockarachelliyur hebben we maar liefst 41 vrouwen een microkrediet kunnen geven. Dit geld (totaal 7500 euro) is geschonken door de Onze Lieve Vrouwe Stichting in Sint Michielsgestel. Onze Indiase samenwerkingspartner Green India Trust is de contactpersoon voor de vrouwen.

Met dit startkapitaal starten vrouwen een eigen bedrijfje. Zo kopen ze bijvoorbeeld een koe (kalfje) of zaden of plantjes om voedsel op hun land te kunnen verbouwen dat ze vervolgens kunnen verkopen.

Afbetaling

De vrouwen betalen dit bedrag af in 10 maandelijkse termijnen. Met het afbetaalde bedrag krijgen daarna andere vrouwen een microkrediet. Zo werken de microkredieten als een olievlek waarbij het hele dorpje het beter krijgt.

Zelfhulpgroepen

In de dorpjes vormen de vrouwen met elkaar een zogenaamde zelfhulpgroep. Zij bepalen zelf wat ze met het geld doen en welke andere vrouwen een microkrediet krijgen (als hun geld is afbetaald) Bovendien betalen ze ook een kleine rente die bedoeld is voor hun dorpje. Denk hierbij aan gezamenlijke doelen als verbetering van het onderwijs of medische hulp.
Onze contactpersoon Denish van Green India Trust kan eventueel advies geven aan de vrouwen.

Olievlek

Inmiddels zijn er in 17 arme dorpjes rondom Namakkal en Salem al microkredieten verschaft.

Steun Green India Trust

Help meer vrouwen aan een microkrediet en steun ons.

Op de foto’s ziet u een aantal trotse vrouwen die een cheque overhandigd krijgen van onze contactpersoon Denish van Green India Trust

Share This