Van 10 t/m 18 mei bracht father Amal een bezoek aan ons land. Father Amal is onze contactpersoon van Don Bosco in Melanmarainadu, een heel droog en landelijke gebied helemaal in het zuiden van India. Het uitgangspunt van Don Bosco Melanmarainadu is het voorkomen van kinderarbeid en het ontwikkelen van alternatieve werkgelegenheid voor de moeders.
Colourful Children steunt Don Bosco Melanmarainadu met financiële middelen voor een aantal projecten onder meer huiswerkklassen en mircokredieten voor vrouwen.

Universiteit Wageningen

Het bezoek van father Amal stond in het teken van ‘werk’ en ontspanning. ‘Werk’ om steun voor zijn projecten te krijgen: financiële of praktische steun. Samen met bestuursleden heeft father Amal een bezoek gebracht aan de Universiteit Wageningen met de vraag of zij hem kunnen helpen om oplossingen te vinden om de grond vruchtbaar te maken. Goed nieuws. Wageningen wil graag een aantal studenten sturen die onderzoek komen doen. Wordt vervolgd.

Stichting Pater Schlooz

In Maastricht hebben we een bezoek gebracht aan de Stichting Pater Schlooz. Father Amal heeft een uitgebreide presentatie gegeven over zijn projecten. We hopen dat zijn bezoek de stichting geld gaat geven aan de projecten van father Amal. Wordt vervolgd.

Amsterdam

Uiteraard mocht een dagje Amsterdam niet ontbreken. Naast een rondvaarttocht, heeft father Amal onder meer ook een buurthuis bezocht. Daar maakte hij kennis met onze manier van het bieden van opvang en begeleiding. Hij was zeer onder de indruk.

Natuurlijk hadden we ook informele en toeristische bezoekjes in het programma opgenomen bijvoorbeeld een bezoekje Den Bosch en aan het Openluchtmuseum.
Na 8 dagen vertrok father Amal naar Italie. Op onze vraag wat hem het meest bij zal blijven, was zijn antwoord: “Wat is Nederland netjes. En wat een aardige mensen. Ik hoop dat ik nog eens terug kan komen.”

Father Amal in Don Bosch tijdens een informeel samenzijn met bestuursleden en een aantal trouwe donateurs

Share This