Het dorpje Nattukuzhi Patty ligt in een afgelegen bergachtig gebied, de Kolli Hills. Niet zo ver van Namakkal. Er wonen 1.000 mensen en er staan 150 huisjes. Green India Trust (onze partner in India) heeft besloten om aan 10 vrouwen een microkrediet te verstrekken van € 235.

Stammendorpje

Wij noemen Nattukuzhi Patty een stammendorpje (tribal dorpje). Alle mensen leven er van de aarde. Elke familie heeft een klein stukje grond en verbouwt  rijst, banaan, ananas, gierst, koffie en peper. In het dorpje is een school met een internaat voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar oud. Die kinderen komen uit dorpjes die nog verder in de bergen liggen.

Microkrediet

Met het microkrediet dat de 10 vrouwen ontvangen, kunnen zij hun boerenbedrijfje verbeteren en meer producten verkopen. Zij betalen dit bedrag af in 10 maandelijkse termijnen. Met dat afbetaalde bedrag krijgen daarna 10 andere vrouwen een microkrediet. Zo werken de microkredieten als een olievlek waarbij het hele dorpje het beter krijgt. De vrouwen betalen ook een kleine rente die sowieso bedoeld is voor het dorpje; denk aan verbetering van het onderwijs en medische hulp.

Het startbedrag van € 2350 is geschonken door de Onze Lieve Vrouwe Stichting in Sint Michielsgestel.

Green India Trust

Onze samenwerkingspartner Green India Trust beheert nu in 14 dorpjes rond Namakkal en Salem microkredieten. Green India Trust beheert en controleert het geld, maar de vrouwen beslissen zelf over de besteding van de winst. Dit is het eerste microkrediet in een stammendorpje. De microkredieten in alle dorpjes zijn tot stand gekomen met financiële steun van Colourful Children.

1 van de vrouwen uit Nattukuzhi Patty
Share This