Van 15 augustus tot en met 14 november organiseert Museum Slager in Den Bosch de verkoopexpositie Het Genereuze Gebaar. De opbrengst gaat voor tenminste de helft naar Colourful Children en het Liliane Fonds en het andere deel naar de kunstenaar. Via de veilingsite kunt u het werk kopen tegen de galeriewaarde (waarbij u meteen eigenaar wordt) dan wel een bod doen vanaf 2/3 van de galeriewaarde. De biedingen sluiten op 7 november. De hoogste bieder is dan eigenaar van het werk.

Het idee

In 2019 schonk de bekende kunstenaar Marc Mulders twee schilderijen aan Colourful Children. Oprichter van Colourful Children Jan Nelissen heeft vervolgens contact opgenomen met het Liliane Fonds en Museum Slager met het voorstel om een grote verkoopexpositie te organiseren. De tentoonstelling zou eigenlijk al vorig jaar plaatsvinden, maar toen gooide corona roet in het eten. Nu gaat het gelukkig wel door.

De kunstenaars

De expositie gaat om ruim 100 schilderijen van 30 bekende Nederlandse kunstenaars. Naast Marc Mulders zijn dit onder anderen Toon Laurense, Ruud van Empel, Jan Banning, Daniëlle van Broekhoven en Yenny Ymker. Zij maken een genereus gebaar en exposeren en veilen hun werk om kansarme kinderen te helpen.

Praktische informatie

De expositie is te zien in Museum Slager in Den Bosch. De opening is 15 augustus en de expo duurt tot 14 november.
In verband met corona zijn er per tijdslot 2 personen welkom. Reserveren hoeft niet, maar voor de zekerheid kunt u ook een tijdslot reserveren. Meer informatie vindt u op de website van het museum.
De werken zijn ook online te bekijken en u kunt online ook een bod doen.

De opbrengst

De opbrengst gaat rechtstreeks naar onze projecten in India.

Share This