De vrouwen van de microkredietgoepen in Sitco Colony gebruiken een deel van hun lening voor gezamenlijke projecten. Met elkaar hebben ze besloten om een waterpomp aan te schaffen, zodat iedereen voortaan schoon drinkwater uit een reservoir kan tappen. Colourful Children heeft de helft van de aanschaf gefinancierd.

Drinkwater

Schoon drinkwater, het lijkt zo vanzelfsprekend en het is zo belangrijk. Dat vinden ook de vrouwengroepen die van ons een microkrediet ontvangen. Zij wonen in het armste deel van het dorpje Sitco Colony, in de buurt van Senthamangalam.

Het water moet van 300 meter komen. Daarom was de aanschaf van een waterpomp onvermijdelijk. Half januari, tijdens het jaarlijkse bezoek van onze stichting aan India, is de waterpomp officieel geopend. De pomp werd een paar dagen later aangesloten op het reservoir. Nu kan iedereen overdag, tot 18 uur, schoon drinkwater halen. De vrouwen hebben geregeld dat er een beheerder is die toezicht houdt.

Colourful Children werkt samen met de Green India Trust die dit project begeleidt en de directe contacten heeft met de vrouwengroepen (plus de huiswerkklas die ook in dit dorpje plaatsvindt).

Share This