Wij, Ad Hermans en Emmie Pepping,  waren in november 2019 weer een week in Devakottai op de Nirmalschool en twee weken in Nallur bij Colourful Children.

Nirmalschool

De nieuwe Nirmalschool is prachtig en  goed onderhouden qua gebouw en terrein. Onwaarschijnlijk mooi. Voor Indiase begrippen al helemaal! Wij hebben veel in de klassen kunnen werken. Het materiaal wordt hier steeds meer gebruikt, vooral het constructiemateriaal. Het was een feest om ,elke dag,  drama voor en met de kinderen te doen rond emoties. Er begint meer belangstelling te bestaan voor bijvoorbeeld autisme. Ad heeft voor het team een powerpoint samengesteld.

Colourful Children

Bij Colorful Children in Nallur is het thuiskomen bij vele oude bekenden: Gaitri, Vasantaha Kumar, Chandru, Kalei Selvan, Selvan Kumar. We kennen zoveel kinderen en stafleden al acht jaar. Het is zo fijn om elkaar weer te zien.

Ook hier  in Nallur hebben wij veel kunnen doen. We speelden elke dag drama, rond goede gewoonten als samen delen, vriendschap, troosten, enz.

Wij hebben een werk-voorbereidingsunit kunnen realiseren voor de vijf zwakste leerlingen van de vocational class. Zo hebben we Indiase materialen verzameld in plastic boxen en in een rek geplaatst. Met de boxen kunnen de vijf leerlingen elke dag twee maal werken op een praktische manier. De bedoeling en de werkwijze hebben wij uitgelegd aan het hele team. Wij merkten hun enthousiasme. Ze zagen het ook wel zitten voor hun eigen leerlingen…

Een positieve ontwikkeling is, dat de schoolhoofden van de Special Schools in de regio maandelijks bij elkaar komen en uitwisselen waarmee ze bezig zijn.

Huiswerkklassen

Ook dit jaar hebben wij met Denish Kumar een aantal huiswerkklasjes kunnen bezoeken die er nog beter uitzagen dan vorige keren. Ook ontmoetten we een aantal vrouwen die microkrediet hebben ontvangen voor bijvoorbeeld een paar geiten of naaimachines. Wat een mooie projecten!

Share This