Het plan ontstond 2 jaren geleden. Er was een reünie in de Pul in Uden vanwege het 50-jarig bestaan. Samen met de mensen van de Pul heb ik dat georganiseerd. Er speelden verschillende bands en muzikanten, belangeloos. De opbrengst was voor CC. Hier doe ik al jaren wat acties voor. Dat is begonnen in de tijd dat ik bij Cello werkte, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Een van de bands, een gelegenheidsformatie, bestaande uit Mario van der Linden, Jos Peters, Alphons Arts, Henk Donkers en Marcel de Vries, kwam met het voorstel om door te gaan met optreden. Ze zeiden: ‘Theo, als jij de optredens organiseert, mag je de opbrengst bestemmen voor CC’. Dat was natuurlijk niet aan dovemans oren gericht. We hebben toen een naam gekozen. ‘& Friends’. Het repertoire bestaat uit veel covers van Bob Dylan. Maar ook van Jackson Browne en the Byrds. Een amateur fotograaf maakte mooie foto’s en zo zijn we aan de slag gegaan.

Father Amal

In samenspraak met Els en Ton van CC hebben we afgesproken om het geld te bestemmen voor father Amal. Hij ondersteunt straatkinderen en zorgt dat ze onderwijs krijgen. Vaak zitten daar kinderen met een beperking tussen. Hij heeft ons nog een mail gestuurd met een uitleg, wat hij met het geld wilde doen.

Zo hebben de mannen 5 concerten gegeven. In Volkel, 2 in Gemert, in Mariaheide, in Uden en in Veghel. Ze hebben bij elkaar 2000,- euro bij elkaar gespeeld. Een heel mooi bedrag, waar ik natuurlijk erg trots op ben. Ook waren het mooie optredens met enthousiast publiek. De muzikanten vonden het ook leuk om te doen. Iedereen genoot er dus van.

Theo van den Boogaart

Share This