Nadat eind juni versoepelingen zijn doorgevoerd, zijn de corona-maatregelen sinds kort opnieuw aangescherpt. In India loopt het aantal besmettingen immers heel hard op. Ook in Tamil Nadu. De arme gezinnen krijgen het steeds moeilijker. Er is geen werk. Alle scholen zijn dicht. Er is geen bus of trein. Mondkapjes zijn ook op straat verplicht. Mensen mogen de stad of het dorp niet uit of in.

Extra noodhulp aan 3 projecten

Voor 3 projecten geeft Colourful Children nog een keer € 1000,- noodhulp. Zie ook het nieuwsbericht van 20 juni.

Green India Trust – huiswerkklassen en hulp aan vrouwengroepen d.m.v. microkredieten

Onze contactpersoon Denish van de Green India Trust kan de dorpjes niet meer bezoeken in verband met de verplichte quarantaine. Hij probeert zo goed en zo kwaad als het kan contact te houden. De juffen van de huiswerkklassen proberen de lessen door te laten gaan. De maandelijkse aflossing voor de microkredieten gebruiken ze om voedsel van te kopen. Ook onze noodhulp van 1000,- wordt besteed om voedsel van te kopen.

Onze contactpersoon Denish van de Green India Trust maakte dit filmpje van een arm gezin en hun worsteling met het coronavirus

Don Bosco Salem – Drop-out project en vervolgstudies

Don Bosco in Salem heeft ook een opvang vlakbij Salem (in Muluvadigate) voor jongere jongens, meestal weeskinderen. Die jongens hebben veelal bij familie gewoond, maar komen nu toch 1 voor 1 weer terug. Familieleden hebben geen geld meer om de jongens te onderhouden. De oudere jongeren van het drop-out project zijn allemaal ‘thuis’. Het geld van de noodhulp van Colourful Children wordt gebruikt voor hulp aan de jongeren en hun familie.
Het is nog niet duidelijk wanneer de meisjes weer kunnen beginnen met hun vervolgstudie.

Father Amal – Voorkomen van kinderarbeid en zelfhulpgroepen / microkredieten

De opvang en de school bij father Amal zijn al sinds maart gesloten. Alle kinderen zijn naar huis, maar father Amal en zijn collega-broeders houden veel contact met ze.

De vrouwen van de zelfhulpgroepen hebben moeite om hun hoofd boven water te houden. Ook zij hebben geen werk en dus geen inkomen. Onze 1000,- euro noodhulp wordt besteed om voedsel te verspreiden onder de allerarmste gezinnen.

Meer informatie

Heeft u vragen over coronavirus en de steun aan onze projecten? Stuur een mail naar info@colourfulchildren.nl of steun ons met een extra donatie.

Pin It on Pinterest

Share This